Pokok Udara (Tillandsia spp.)

November 04, 2020

 

T.bulbosa & ionantha

Sejak 2016, Syu memang suka sangat dengan pokok udara ni atau nama scientific dia (Tillandsia spp.). Pokok ni ade macam2 jenis & rupa bentuk.

Sebenarnyer pokok udara ni ramai dah orang bela. Kalau korang nak tau...pokok janggut hantu(Spanish Mosses) tu pon salah satu spesis pokok udara ni jugak.

Cara penjagaan pokok ni...nak kata susah pon x...nak kata senang pon tak jugak. Kena cara penjagaan, memang meriah dia beranak pinak๐Ÿ˜‚
Haaa....nnti syu explain lagi kat post yg seterusnya okay!! 




What My Bawagian Says

  1. Suka sangat you punya blog!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you!!Tapi still in progress๐Ÿ˜Banyak lagi nak kene betulkan๐Ÿ˜‚

      Padam

๐Ÿ’• Sebarang pertanyaan & cadangan, sila tinggalkan diruangan komen yer sayang-sayang sekalian!! Fikir yang baik-baik.Tulis yang baik-baik.Insyallah, semuanyer akan baik-baik belaka. Lagi satu, tolonglah jangan klik & sabotaj iklan kita sesedap rasa. Nanti tak pasal-pasal GA suspend akaun kita ๐Ÿ˜‚. Tolong yer sayang-sayang sekalian!!