Posts with the label Mi Sedaap
Memaparkan catatan dengan label Mi Sedaap. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Mi Sedaap. Papar semua catatan

September 17, 2021

Baru Dia Tahu, Mi Sedap Tu SEDAAP!! πŸ˜†

Masa mula-mula kahwin dedulu, husband ada cakap yang dia tak suka mi SEDAAP ni. Sebab katanya tak sedap πŸ˜…!! Bulan lepas, masa keluar berbeli barang dapur, Syu sempat grab senyap-senyap barang sebungkus. Asyik makan MAGGIE jer, lama-lama naik jemu lah pulak. Sekali sekala, kita tukar selera makan mee goreng segera SEDAAP pulak.


Syu beli pun sebab nak lepas gian makan Mi SEDAAP jer. Lama sangat dah tak pekena. Syu tak ada lah ambik banyak. Sebab yang sorang tu kata tak suka 😁. Lagipun dalamnya dah ada 5 bungkus. Nanti grab banyak-banyak takut tak termakan pulak. (Eh, kejap-kejap. Grab sebungkus? Dalam ada 5 bungkus. Apa bendalah ayat Syu ni. Bungkus dalam bungkus? Ha3 πŸ˜‚. Patutnya 5 pek lah kan?)

Mi Sedaap
"Jelas terasa sedapnya". Memang ngam lah dengan slogan dia πŸ˜…. 


Nak dijadikan cerita, ada satu malam tu Syu masaklah satu pek sekali dengan pakej scrambled egg. Husband nampak dia pun jadi terliur. Cubalah makan dalam sesuap. Kunyah-kunyah. Tiba-tiba dia diam kejap (Menghayati kesedapan agaknya 😁). Lepas dah telan baru ada respon kata sedap πŸ˜†! Lambat nau respon nya. Dia punya gaya makan mee segera macam makan hati.


Bila ditekak dah kata sedap, tak pasal-pasal disuruhnya Syu buat yang baru. Yang Syu punya di ambiknya. Dalam hati Syu "Baru dia tahu, mi SEDAAP tu SEDAP!!". Dulu kemain menyombong πŸ˜†. Asal nak beli jer kata tak sedap. Asal tunjuk jer, memanjang kata tak sedap. Padahal tak pernah di rasanya. Bila dah tau sedap, sampai ke hari ni asyik dok mengulang restock mi SEDAAP sampai mi MAGGIE pun dilupakannya.


Mi Sedaap
Maaflah. Food plating tak semenggah sikit πŸ˜…. 

Malam tadi kitorang try pulak yang pek JUMBO sekali pakej scrambled egg 😁. Tapi kan, yang pek JUMBO ni macam kurang sikitlah rencahnya. Yang membezakan dengan pek biasa cuma dia punya kuantiti mi jer. Mi dalam pek JUMBO ni macam banyak sikit berbanding dengan pek biasa. 


Bila makan mi goreng segera. Tiba-tiba teringat masa zaman belajar dedulu. Selain nasi, mi segera ni lah makanan pengganti nasi time poket tengah senak. Nak mintak duit dekat mak & abah segan. So, makan jelah mi segera sampai lah abah telefon tanya ada duit lagi ke tak πŸ˜…. Kadang-kadang sampai kena marah sebab tak bagitahu duit dah licin. Bukan tak nak mintak, cuma terfikir & kesian dekat abah sebab ada banyak lagi yang dia nak kena tanggung kat rumah.



Actually ada banyak lagi perisa mi SEDAAP ni. Cuma setakat ni yang Syu boleh terima mi goreng jer. Itupun beli yang original. Pernah cuba yang sambal & ayam. Tapi tak sedap πŸ˜†. Siapa dekat sini suka Mi SEDAAP angkat tangan!! πŸ™‹

Baru Dia Tahu, Mi Sedap Tu SEDAAP!! πŸ˜†

September 17, 2021