Posts with the label Review Drama
Memaparkan catatan dengan label Review Drama. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Review Drama. Papar semua catatan

Julai 09, 2021

Review : Semanis Senyumanmu(2021)

Semanis Senyumanmu

Genre : 

 Cinta & Kekeluargaan


Pelakon : 

Aiman Hakim [Azim], Daiyan Trisha [Azra], Aqilah Abas [Iman], Mia Deen [Nisa], Shekeen Waida [Azreen], Adib Azlan [Izzat], Shyrim Husni [Naufal], Abbas Mahmood [Joe]


Pengarah : 

Faizul Jais


Rating :

๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ/5


✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽✽



Memandangkan semua episod drama ni Syu dah habis tengok, so sampai lah masa untuk Syu review & bagi rating dekat drama ni. Untuk pengetahuan korang, drama ni kesemuanya ada 16 episod.  By the way, best ke drama Semanis Senyumanmu lakonan Aiman Hakim & Daiyan Trisha ni. Secara keseluruhan, drama ni not bad lah pada Syu. Gandingan Daiyan Trisya bersama Aimani Hakim memang nampak serasi sangat. Cuma ada sesetengah part lakonan tu nampak macam pelakonnya agak kekok sikit bila melakonkan watak yang dipegang. Bila bercakap tu nampak tak bersahaja. Kalau korang nak kepastian korang boleh tengok sendiri ๐Ÿ˜‚. Mana lah tahu dari sudut pandangan Syu tak sama dengan korang. 



Tapi dalam drama ni, watak yang Syu paling suka dalam drama ni adalah Iman. Seronok sangat tengok perangai dia yang happy go lucky & sentiasa positif bila berhadapan dengan masalah cinta. Kiranya dia ni jenis orang yang cepat move on & tak cepat melatah bila putus cinta. Bukan macam Azra. Dia jenis lambat sikit dah bukak pintu hati dia untuk Azim. Lepas tu bila Azim buat salah sikit ada jer tak kena di mata dia. Especially masa Azim nak bagi hadiah time makan malam dekat Restoran Sedap. Boleh pulak Azra salah faham yang Azim buat macam tu sebab nak menganjing Azra. Halah2. Why Azra? Why? ๐Ÿ˜‚Pada Syu, Azim tu dah cukup romantik dah bila dia tunjuk komitmen dia pada Azra. Ish...geram pulak rasa ๐Ÿ˜†. For those yang belum menonton, Syu sarankan korang tengok drama ni ataupun korang boleh baca ringkasan SINOPSIS SEMANIS SENYUMANMU yang Syu dah pendekkan khas bagi menjimatkan masa korang ๐Ÿ˜. 

Review : Semanis Senyumanmu(2021)

Julai 09, 2021