November 04, 2020

Pokok Udara (Tillandsia spp.)

 

T.bulbosa & ionantha

Sejak 2016, Syu memang suka sangat dengan pokok udara ni atau nama scientific dia (Tillandsia spp.). Pokok ni ade macam2 jenis & rupa bentuk.

Sebenarnyer pokok udara ni ramai dah orang bela. Kalau korang nak tau...pokok janggut hantu(Spanish Mosses) tu pon salah satu spesis pokok udara ni jugak.

Cara penjagaan pokok ni...nak kata susah pon x...nak kata senang pon tak jugak. Kena cara penjagaan, memang meriah dia beranak pinak😂
Haaa....nnti syu explain lagi kat post yg seterusnya okay!!