Lama Tak Perkena Mr.Steak House!!

Mac 22, 2021

GANTUNG PERIUK | Hurmmm....dapnyer!! Lama betul tak makan Mr.Steak House di Kompleks Mutiara Pernama ni. Rasanya ada lah dekat 4 tahun tak datang ke sini. Dedulu, sinilah tempat kitaorang laki bini berdating makan-makan. Last makan sini dulu tahun 2017 kalau tak silap Syu. Masa tu kami berdua masih lagi memegang status tunangan orang 😁. Kiranya kalau lapar, ni la port dating Syu ngan husband masa tu. Asal gaji jer ke sini la jawabnyer. Bukan pergi wayang ke karaoke ke...tapi pergi makan!!😆



Memandangkan mood nak memasak hari ni macam agak ke laut sikit, jadi setelah membuat perhitungan dengan encik suami maka dengan rasminya, hari ni gantung periuk kuali satu hari lagi!! Yakyakyeh!!😁. Hari-hari asyik makan homecooked jer lama-lama jemu jugak. Ye dak? Tambah-tambah yang jadi tukang masak ni lagi lah. Kadang tu sampai dah tak tau nak masak apa. Buntu idea nak memeikir hari-hari 😂.


Mr.Steak House Ipoh
Yang Syu order ni Chicken Marryland nama dia. 


SEDAP & PORSI BANYAK | Kalau korang nak tau, Chicken Marryland ni memang menu favourite Syu di Mr.Steak House ni. Tekstur ayamnya ranggup di luar & juicy di dalam. Last time masa datang sini pun memang menu ni jugak yang Syu order. Tapi kan, makanannya kali ni macam ada perbezaan sikitlah jika dibandingkan dengan sebelum-sebelum ni. Mungkin cara plating dia agaknya. Tak pun sosnya ada kurang sikit 😗?


Yang ini korang kena bagi masa Syu godek gambar lama kejap 😂!! Ada. Syu pernah ambil tau gambarnya. Korang jangan ingat tak ade ya. Walaupun Syu makan Chicken Marryland ni tahun 2017, tapi gambarnya masih ada Syu simpan dalam handphone. Cuma nak kena korek balik tu lah makan masa sikit. Nanti kalau jumpa Syu letak di penghujung entri 😉.


Mr.Steak House Ipoh
Muka ada sinyum yer tuan-tuan & puan-puan!!Actually, yang tukang amik gambar ni pon senyum jugak sebenarnya sebab tak payah masak!!😆


Kalau dekat steak house yang lain jujur lah Syu cakap ya. Portion-nya sikit yakhamat. Macam semalam Syu pergi makan kat satu kedai ni, memang sikit gila portion steak-nya & sangat tak berbaloi dengan harga. Itu pasal hari ini Syu & encik suami menyinggah makan ke Mr.Steak House ni pula. Semua gara-gara tak puas makan Western Food dekat satu kedai ni semalam (Tak nak mention nama kedai. Nanti melingkup kedai kawan tu 😌).


Mr.Steak House Ipoh
Steak combo ni husband Syu punya. Yang ini pun sedap juga 😋.


ADA PILIHAN LAIN | Untuk pengetahuan korang, dekat Kompleks Mutiara Pernama ni ada jugak kedai-kedai lain tau korang. Fat Boy Kitchen & Warung Makan Ipoh pun kat sini jugak diorang punya lokasi. Misal kata korang tak nak makan makanan Western, korang boleh pilih menu dari dua kedai ni untuk pilihan makan malam korang.



Macam Fat Boy, menunyer lebih kepada fast food seperti burger, meatball, spagetti & onion ring ni. Warung Makan Ipoh pulak lebih kepada masakan ala-ala kampung gitu. Jadi, korang ada pilihan lain sekiranya korang tak nak makan makan dari Mr.Steak House ni. Kalau korang datang Ipoh, korang wajib datang makan dekat kedai-kedai ni okay!! Menu sedap-sedap & harga pun boleh dikatakan berpatutan juga.


Mr.Steak House Ipoh
Set onion rings memang terbaiklah korang👍.


CHICKEN MARRRYLAND 2017 | Hah!! Jumpa pon gambarnya. Memang betul lah. Cara plating & sos dia ada berubah sikit. Tapi tak mengapa, harga dia masih lagi berpatutan & berbaloi jika dibandingkan dengan steak house lain yang Syu pernah makan. 


Mr.Steak House Ipoh
Chicken Marryland & Steak Combo yang Syu makan masa tahun 2017 hari tu 😁.

Comments

💕 Sebarang pertanyaan & cadangan, sila tinggalkan diruangan komen yer sayang-sayang sekalian!! Fikir yang baik-baik.Tulis yang baik-baik.Insyallah, semuanyer akan baik-baik belaka. Lagi satu, tolonglah jangan klik & sabotaj iklan kita sesedap rasa. Nanti tak pasal-pasal GA suspend akaun kita 😂. Tolong yer sayang-sayang sekalian!!