Selamat Hari Merdeka!

Ogos 31, 2023

National Day 2023


Di kesempatan ini, Syu nak ucapkan terima kasih tak terhingga kepada semua pejuang-pejuang negara kita yang telah bergadai nyawa memerdekakan bumi Malaysia ni. Tanpa kalian, entah apa agaknya bumi Malaysia hari ni. Mungkin kami anak cucu masih hidup bergelumang dengan darah. Berlapar & dahaga hidup dalam pelarian. Mungkin? 🥲Pada bangsa ku yang Melayu. Islam khususnya. Buka minda. Buang penyakit hati & mata segala. Bila jatuh. Biar sama bangun. Jangan asyik nak main sihir & buat perkara syirik. Malu! Sebab ramai kalangan pembelot & pengkhianat bangsa Melayu datangnya dari bangsa kita sendiri. Bersainglah secara sihat. Itu yang terbaik! 👍Tak kira bangsa & agama apa sekalipun. Teruskan hidup bersatu padu. Kekalkan sikap tolak ansur & toleransi. Jangan pernah cuba suntik elemen-elemen yang menyentuh sensitiviti agama & kaum.  Jangan dipolitikkan juga semua perkara. Tak sihat. Tak elok & tak bagus juga untuk perkembangan negara. Be rational & professional.  Selamat Hari Merdeka!

Comments

  1. Aaamiiin doa nya. ❤️. Selamat hari kemerdekaan Malaysia 🎉. Tak jauh beda masalah yang dihadapi bangsa kita kak. Di Indonesia pun segala hal, apalagi kalau sudah dekat waktu pemilihan presiden, semua dibuat jadi politik. Sedih saya.

    Bisa bertengkar hebat keluarga, teman, hanya karena pilihan berbeda. Dah merdeka pun, tapi pikiran masih picik terkadang

    Saya ikut doakan, Malaysia tumbuh menjadi negara besar, maju dan saling bertoleransi dengan satu sama lain bangsanya. Hanya persatuan yg bisa bikin suatu bangsa menjadi kuat.

    BalasPadam
  2. selamat hari merdeka..betul sgt. sekarang ni semua nya nak dipolitik kan.. x suka la

    BalasPadam

💕 Sebarang pertanyaan & cadangan, sila tinggalkan diruangan komen yer sayang-sayang sekalian!! Fikir yang baik-baik.Tulis yang baik-baik.Insyallah, semuanyer akan baik-baik belaka. Lagi satu, tolonglah jangan klik & sabotaj iklan kita sesedap rasa. Nanti tak pasal-pasal GA suspend akaun kita 😂. Tolong yer sayang-sayang sekalian!!