Lepak Di Port Kambing Bakar Ipoh Station 18

Oktober 12, 2023

Semalam, hari lahir husband Syu. Cadang nak ajaklah dia keluar dinner dekat Nifayyi Warung & Cafe. Tapi, dia cakap tak payah beria-ria celebrate birthday dia bagai. Deserts pun dia tak mahu juga katanya.


Dalam hati tak percaya sebenarnya. Sebab dah tahu sangat perangai laki kita macam mana 🀣. Sekejap lagi ada lah dia buat special request dekat kita tu nanti πŸ˜Œ. 



Bila dah cakap macam tu. Syu pun buat bodoh & turutkan saja apa yang dia nak 😌.Tunggu punya tunggu. Akhirnya! Dalam pukul 10 macam tu dia request dekat Syu kata nak makan kek πŸ€ͺ.


Celah mana Syu nak bercari kek time malam-malam macam ni kome πŸ˜…! Kedai bakeri jangan cakaplah. Dah tentu-tentu banyak yang dah tutup. Itulah. Tadi siang kita offer, dia dok jual mahal. Kan dah cravings nak makan something 🀣.



Port kambing bakar padu!


Memandangkan Syu malas nak drive jauh-jauh sampai pusat bandar nun. Sudahnya, Syu ajak husband Syu lepak makan di Port Kambing Bakar Ipoh Sation 18. Dah lama juga tak perkena western food dekat sana 😁. Lagipun, lokasi kedainya dah tak jauh dah dari rumah Syu.


Lokasi Port Kambing Bakar Ipoh Station 18 letaknya bersebelahan dengan Ipoh Best Cendol πŸ˜. 


Actually, masa bulan puasa hari tu. Syu pernah singgah makan di Port Kambing Bakar Ipoh Station 18 ni. Tapi, tak pernahlah pula Syu buat review πŸ˜…. Kali ni, Syu singgah makan lagi dekat sini. Sedap kita repeat. Tak sedap kita move on cari port makan lain 😁.


Habis seronoklah tu dapat bakso beranak kedai akak sebelah.


To be honest. Kedai makannya memang nampak simple. Tapi, kebanyakkan menu-menu western yang ada drkat sini memang padu-padu belaka! Especially, menu kambing bakar. Daging kambingnya elok masak sekata & tak hanyir. Paling ngam bila makan dengan coslaw & signature sosnya πŸ˜‹. 



Wajib order jus buah


Air pun boleh tahan padu juga. Harga pun murah πŸ‘πŸ». 


Kalau korang datang makan dekat sini. Syu suggest korang order jus buah. Memang padu jus buahnya korang! πŸ‘πŸ»Harga tak payah cakap. Memang murah. Yang paling best. Jus buahnya sedap & tak ceroi.



Daging itik pun ada juga! 


Selain menu western berasaskan kambing, ayam & daging lembu. Dekat sini, diorang ada buat set menu western berasaskan daging itik juga tau. Memang sedap. Dagingnya padat & besar. Harganya pun quite reasonable juga πŸ‘πŸ». Tak rugi cuba. 


Tak tahu apa nama menunya. Yang Syu tahu, daging tu daging itik. Set ni ada sekali dengan nasi.


Teknik plating-nya pun boleh tahan juga. Teliur tengok πŸ˜‹


So, buat penggemar kambing bakar & western foods. Korang wajib singgah makan dekat sini. Memang highly recommended πŸ‘πŸ»! Kedai ni beroperasi dari jam 5.30 petang hingga jam 12 tengah malam. Dibuka setiap hari, kecuali pada hari Rabu. 

Comments


  1. Manis2 buah ceri,
    manis lagi pembaca komen ni,
    Kalau diri tu sudi,
    jom la join segmen ni. >_<

    jemput join segmen Cuya :D Marilah memeriahkan lagi!

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2023/10/segmen-review-bersama-cuya-si-primadonno.html

    BalasPadam

πŸ’• Sebarang pertanyaan & cadangan, sila tinggalkan diruangan komen yer sayang-sayang sekalian!! Fikir yang baik-baik.Tulis yang baik-baik.Insyallah, semuanyer akan baik-baik belaka. Lagi satu, tolonglah jangan klik & sabotaj iklan kita sesedap rasa. Nanti tak pasal-pasal GA suspend akaun kita πŸ˜‚. Tolong yer sayang-sayang sekalian!!