Domain NetKL Naik Harga ๐Ÿ˜

Ogos 20, 2021

Domain
Domain

Salam, pelanggan NetKL yang dihormati.


Berikutan pengumuman kenaikan harga domain oleh registry domain (Verisign) baru2 ini (yang akan bermula 1 September 2021), NetKL tiada pilihan selain turut menaikkan harga jualan domain kami.


❤ Cinta hatimu : NetKL ❤


Kemarin ada terima surat cinta dari NetKL melalui email. Katanya harga domain naik harga bermula awal bulan September ni ๐Ÿ˜‚. Apa boleh buat. Redha jelah. Tapi tak ngape. Naiknya RM5 jer. Masih mampu lagi. Demi blog ku turutkan jua ๐Ÿ˜๐Ÿ’•. Pada yang beli pakej "Advance Users" tu memang tak heran dah pasal domain fees ni naik, sebab domain diorang free of charge (FOC) ๐Ÿ˜†. Tapi bayarnya memang tersedulah jugak tengok. Kita-kita yang blogger picisan & ambik pakej biashe-biashe ni jer kena bayar. Hi3. By the way, kat bawah ni Syu listkan senarai harga baru domain-domainnya yer.


JENIS DOMAIN HARGA ASAL HARGA TERKINI
(Mulai September 2021)
com. RM45 RM50
net. RM49 RM55
org. RM52 RM55
biz. RM60 RM75

So, itulah harga terkini domain lepas ni. Actually, masih sempat lagi kalau nak register & renew domain dengan harga asal. Kalau ada pulus lebih, boleh renew awal & panjangkan sikit tahun expirednya ( Maksimum 9 tahun). Janji buat sebelum awal bulan depan lah yer ๐Ÿ˜‰๐Ÿ’•. Roger jer orang NetKL. Insyaallah diorang boleh tolong.

What My Bawagian Says

  1. Mujur naik 5 hinggit je, kejut gak mula mula dapat email dari netkl tu hahaha. Bila baca baru lega sebab 5 hinggit je naik! Kalau naik banyak, mahu melingkup la domain saya >.<

    BalasPadam
    Balasan
    1. ๐Ÿ˜‚Kan...kalau naik sampai ratus-ratus memang akak bukak satu lagi blog lain jawabnyer. Lepas tu, tutup yang dotcom ni. Ha3๐Ÿ˜†.

      Padam
    2. Kita follow kak syu dari belakang HAHAHAHAHAHA >.<

      Padam
  2. Balasan
    1. Itu lah pasal๐Ÿ˜….Nasib 5 hengget jer.

      Padam
  3. bkn harga brng keperluan je naik..
    hrga domain pon nk naik jgk.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan๐Ÿ˜‚. Apa boleh buat? Hadap jelah.

      Padam
  4. nasib naik sikit je.. hehe.. terkejut jgk td.. harga masih boleh diterima..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah pasal.Jangan tiap-tiap tahun naik sudahlah๐Ÿ˜‚.Koyak poket nak berblog.

      Padam
  5. Harga domain makin menarik ini hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tau takpe.Memang menarik.Menarik duit.Ha3๐Ÿ˜†.

      Padam
  6. Kak Shida pun terima email yg sama..Hahaha nasib tahun depan baru renew dgn harga yg baru hehee ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau nak renew tahun ni pun boleh jugak kak Shida.Jimat 5 hengget๐Ÿ˜.Hik3

      Padam
  7. Ada 4 domain lagi belum renew. Kena contact la kot before hujung bulan ni. Jimat RM20. Lama juga harga RM45 tu sebelum dinaikkan ke RM50 bagi dot.com.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah, banyaknya domain Naniey!! Syu yang ada satu domain ni pun tak terbela๐Ÿ˜…

      Padam
  8. Terus buat 9 tahun tu mudah gak kan. habis semua berlumba lumba nak naik harga. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha...ah.Senang gak kalau dah renew terus 9 tahun kak.Tapi budget kena standby lebih sikitlah๐Ÿ˜‚.

      Padam
  9. ikut keadaan semasa enn..semua naik..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. ๐Ÿ˜†Sejak pandemik ni, semua benda nak naik harga.Sebab ada demand punya pasal.Tapi apa kan daya, redha jelah๐Ÿ˜๐Ÿ’•

      Padam
  10. Mujur naik RM5 kalau naik puluhan ringgit mau termenung seketika

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau naik ratus ringgit, balek ke domain asal lah jawabnyer๐Ÿ‘‰๐Ÿผblogspot.com๐Ÿ˜†

      Padam
  11. Harap tak naik lagi untuk tahun-tahun seterusnya.

    BalasPadam
  12. so far guna serverfreak..diaorang tak email pape lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dengar cerita bakal naik jugak๐Ÿ˜.Esok lusa ada lah tu diorang email.Takpun cuba pergi tengok dekat website diorang๐Ÿ˜….

      Padam
  13. abe kie dah siap renew utk 3 thn terus sampai la april 2025. Last week byr... jadilah pengguna bijak gitu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Syu pun cadang nak renew awal jugak Abam Kie. Tapi, buat dalam dua tahun je kot.Nanti buat panjang-panjang, hilang ingatan nak renew bila. Tengok renew driving licence pun dah cukup ๐Ÿ˜†.

      Padam

๐Ÿ’• Sebarang pertanyaan & cadangan, sila tinggalkan diruangan komen yer sayang-sayang sekalian!! Fikir yang baik-baik.Tulis yang baik-baik.Insyallah, semuanyer akan baik-baik belaka. Lagi satu, tolonglah jangan klik & sabotaj iklan kita sesedap rasa. Nanti tak pasal-pasal GA suspend akaun kita ๐Ÿ˜‚. Tolong yer sayang-sayang sekalian!!