Big Apple Pengubat Duka

Julai 28, 2021

 

Big Apple Doughnut
Perisa coklat belaka!! ๐Ÿ˜†

Tak tahu lah korang boleh baca ke tak post Syu ni. Yang pasti, hari ni sehari suntuk tak boleh view blogger reading list. Segala post korang sampai kesudah Syu tak boleh nak tengok. Malas nak pening kepala memikir. So, better Syu tenang-tenangkan diri & senang-senangkan perut dengan donut Big Apple ni ๐Ÿ˜. Lama betul tak perkena. 

Kali ni memang Syu order banyak. Most flavour yang Syu pilih majoritinya yang berperisa coklat & berkacang sebab Syu tak berapa minat flavour berry-berry & durian semua tu. Even white chocolate pun Syu tak berapa berkenan. Kalau ada pun, dalam seketul dua. Tu pun sebab husband Syu yang nak. Tak tahu lah kenapa. Paling kurang pun kalau Syu beli donut & bomboloni, mesti perisanya coklat, kastard & original. Kalau ada perisa pelik-pelik tu memang Syu tengok kan jer ๐Ÿ˜…. 

What My Bawangians Say

  1. fuhhh
    tengok big apple terus teringat big apple perisa durian
    lapar jadinya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap ke perisa durian?Tak terfikir pun nak order yang tu tadi.Takut tak kena dengan selera๐Ÿ˜…

      Padam
  2. sedapnya big apple.. favorite busyra topping oreo.. lama dh x mkn..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun dah lama tak makan.Tu yang order tu.Oreo akak kurang sikit.Tapi kalau Alien, dulu kini & selamanya suka!!๐Ÿ˜œ

      Padam
  3. Sedapnya donut big apple. Fluffy dan kaya topping. Suka gak jenis coklat dan kekacang. Terubat duka dan lara memikirkan masalah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul.Memang sedap.Tapi topping & filling dia macam dah sikit.

      Jadilah kak buat penghilang kemurungan๐Ÿ˜…. Stress betul menghadap isu blogger sejak beberapa hari ni.

      Padam
  4. Saya suka yang ada kacang di atasnya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi3.Samalah.Suka gak kacang2 ni sebab ngam bila digandingkan dengan perisa coklat๐Ÿ˜๐Ÿ’•.

      Padam
  5. sukaaaa!!!!!! big apple n Jco!!!!
    adoii ni yg rasa nak makan tetiba ni :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala...sini tak ada Jco๐Ÿ˜‚.
      Orderlah kak Ret,food panda kan hado!! Ki3๐Ÿ˜œ

      Padam
  6. Akak pyn dh lama tak layan donat ni..tp peberet mestilah durian,straberi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala...dua perisa ni Syu tak minat kak.Hu3๐Ÿ˜‚.
      Tapi tak ngape.Mana tahu esok lusa Syu boleh cuba seketul dua.Tak cuba tak tahu kan?Mana tahu boleh masuk rasa dia.

      Padam
  7. wahh lama tak pekena Big Apple , kak ana suka topping kekacang , singga sini dan follow Syu naa.. happy blogging :)

    BalasPadam
  8. suka donut big apple. btw jom join GA http://tarotthefool.blogspot.com/2021/07/merdeka-giveaway-by-tarotthefool.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah.Sedap donut Big Apple ni.
      BTW terima kasih pelawa Syu.Actually Syu dah join dah GA tu ๐Ÿ˜Š๐Ÿ’•.

      Padam
  9. peminat big apple pun nak komen juga hihihi saya pun suka yang coklat jugaaa sedappp

    BalasPadam
  10. Salam perkenalan dari saya. Tq sebab sudi singgah di blog saya haritu :)

    BalasPadam
  11. Fav ain California apa ntah yang dalam gambar syu tu kiri atas sekali! Goshhh dap!!

    p/s : Btw syu perak area mana ye? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang California tu husband Syu yang suka.Syu tak berapa minat yang itu sebab dia guna white chocolate ๐Ÿ˜‚.Tapi kalau kacang-kacang dia tu Syu suka.

      Syu Perak kat area Pengkalan, dekat dengan area Station 18.Ain pun dok Perak jugak ke?๐Ÿ˜Š๐Ÿ’• Kalau dok Perak, ada lah geng!!Hi2.

      Padam
  12. Tarot juga sangat suka big apple memandangkan Tarot sangat gemar akan manisan. Cuma kecewa kerana BIg Apple semakin sukar untuk ditemui sekarang

    Jemput join giveaway Tarot
    https://tarotthefool.blogspot.com/2021/07/merdeka-giveaway-by-tarotthefool.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin ada sesetengah tempat tak ada Big Apple ni.Nanti kalau ada jumpa Tarot belilah lebih sikit ๐Ÿ˜.

      BTW terima kasih yer pelawa Syu. Actually Syu dah join dah GA Tarot.Harap adalah rezeki Syu dalam GA Merdeka Tarot tu nanti.Amin๐Ÿ˜Š๐Ÿ’•.

      Padam
  13. fav sy jg ni tp donut cheese yg sy suka u dah x de lg sob sob

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan.Syu ingat nak beli lah yang topping cheese tu jugak.Tapi dah tak ada.Even donut yang ada letak buah peach kat tengah tu pun dah tak ada dah.Syu suka jugak topping yang itu.Tapi dah tak ada, apa boleh buat.Sebat jelah mana yang ada ๐Ÿ˜‚.

      Padam
  14. Sejak susah nak merentas daerah dan negeri ini memang tak sentuh dah Big Apple ini.. Ah rindunya saat kita bebas berjalan..

    BalasPadam