Drama Semanis Senyumanmu - Episod 6

Jun 20, 2021

Semanis Senyumanmu

Esoknya waktu tengahari, Azim singgah sekejap masak makan tengahari dekat rumah kakak dia. Sambil-sambil tu Azim & Azreen berbincang pasal plan diorang nak balik kampung celebrate birthday mama dia. Lepas makan, petangnya pulak Azim keluar berjogging dengan Izat dekat taman. Masa ni, Azim bagi kata putus dekat Izat yang dia terima offer Izat untuk buat catering dengan client dia. Kali ni Izat bagi cadangan dekat Azim supaya dia cuba collaborate dengan Azra untuk buat catering sama-sama untuk event client Izat. Izat suruh Azim in charge bahagian entree & Azra pulak in charge bahagian desert. Azim pada awalnya macam susahlah sikit nak setuju sebab dia pun masih terkesan lagi dengan apa yang jadi hari tu antara Azra dengan Joe.


Semanis Senyumanmu Episod 6

Lepas lama Azim menghilang dari radar, keesokkan harinya Azim muncul balek dekat Imazra Bakeri. Mula-mula Azra dengan Azim rasa macam canggunglah jugak nak start conversation. Tapi at the end, Azim cuba came out dengan alasan yang dia sibuk dengan catering. So, Azra pun terima jelah reason Azim tu dengan keadaan terbuka. Pagi tu, Azra ajar Azim macam mana nak buat kuih favourite Azim, iaitu kuih lopes πŸ˜‹. Sepanjang tempoh belajar tu, Azim makin lama makin tertarik dengan cara & perwatakkan Azra. Tambah pulak, resepi lopes yang Azra buat memang kena dengan selera Azim. Lepas habis belajar memasak, Azim pelawa Azra untuk join catering event Izat. So, Azra pun setuju. Sebab pada Azra, kalau dia joint event catering tu dengan Azim, at least dia boleh promote pasal cafe dia sekali.

Semanis Senyumanmu Episod 6

On the next day, Azim jumpa Azra lagi. Kali ni diorang bincang pulak pasal menu & costing untuk event catering Izat. Masa discussion tu Azra ada ajak Azim untuk jadi tukang tester menu baru dia. Azra plan nak buat menu baru tu dalam minggu depan. Tapi Azim cakap dekat Azra yang dia tak dapat nak involve, sebab dia kena balek kampung dengan Azreen untuk celebrate birthday mama dia. Azim ada jugak pelawa Azra balek kampung sekali dengan Azim. Tapi Azra macam tak sure samada nak ikut balik kampung Azim atau pun tak, sebab Azra pun berfikir jugak yang hubungan dia dengan Azim hanya sekadar kawan jer. So, macam tak kena lah pulak nak pergi balik kampung & jumpa dengan family Azim. Lagipun bila Azra tanya Azim pasal hubungan diorang, Azim cakap yang diorang berdua just kawan biasa jer & tak lebih dari tu. So, Azra pun take seriously lah point yang Azim cakap tu. Bersambung...

What My Bawagian Says

  1. makin menarik kan hehe

    p/s; hadiah kak dah sampai, terima kasih ya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi3 😁.Yer betul...memang makin menarik.
      Sama2 Naim.Harap Naim sukalah hadiah akak yang tak seberapa tu πŸ˜‚.

      Padam

πŸ’• Sebarang pertanyaan & cadangan, sila tinggalkan diruangan komen yer sayang-sayang sekalian!! Fikir yang baik-baik.Tulis yang baik-baik.Insyallah, semuanyer akan baik-baik belaka. Lagi satu, tolonglah jangan klik & sabotaj iklan kita sesedap rasa. Nanti tak pasal-pasal GA suspend akaun kita πŸ˜‚. Tolong yer sayang-sayang sekalian!!